LUXX Laser & Beauty Clinic
Deltazijde 16D
1261ZM Blaricum

035 – 208 41 23
info@luxxlaserenbeautyclinic.nl

Wij werken alleen op afspraak!

Parkeren kan voor de deur!

Wilt u een afspraak annuleren of verzetten? Gelieve 48 uur van te voren contact op te nemen,
anders zijn wij genoodzaakt de kosten in rekening te brengen. 

Veel gestelde vragen

In de basis is de werking van een laser- of IPL-apparaat hetzelfde: er wordt licht uitgestraald, waardoor het pigment in het haarzakje wordt verwarmd en beschadigd. Het gevolg hiervan is dat er geen haar meer zal groeien. Het grote verschil zit in het soort licht dat wordt gebruikt.

Een laser maakt gebruik van één krachtige energiestraal van één golflengte. Hierbij gaat geen licht verloren, waardoor het uiterst effectief is. Bij IPL wordt het licht uitgezonden in meerdere golflengtes. Het is vergelijkbaar met licht dat uit een lamp komt. Het licht van IPL is veel minder sterk dan dat van een laser, waardoor er minder schade ontstaat aan haarzakjes, waardoor er veel minder resultaat wordt behaald. Een IPL-behandeling lijkt goedkoper, maar uiteindelijk biedt dit niet het gewenste resultaat en zul je duurder uit zijn voor een goed resultaat.

Ongewenste haargroei kan effectief verwijderd worden met een laser, maar hoe effectief het ontharen is hangt af van de haarkleur. Lichtere haartypes zoals grijs, blond en rood haar kunnen alleen behandeld worden met elektrische epilatie. Dit komt doordat er onvoldoende pigment in het haarzakjes aanwezig is.

Tevens zijn er een aantal doelgroepen waarbij wij afraden om laserontharing te ondergaan, namelijk: zwangerschap, borstvoeding, epilepsie, pacemaker, diabetes, porfyrie, zonneallergie of overgevoeligheid voor zonlicht, kwaadaardige moedervlekken en lupus erythematosus disseminatus.

De haarzakjes die vernietigd worden, produceren geen nieuwe haren meer. Een haar bevindt zich echter niet altijd in de groeifase tijdens een behandeling, waardoor er later nieuwe haren kunnen groeien. De haargroei wordt na slechts één behandeling sterk gereduceerd, maar voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig.

Een haar kent namelijk drie groeifasen: groeifase, overgangsfase en rustfase. Alleen de haartjes in de groeifase kunnen permanent verwijderd worden. Dit is de reden dat er een tijd tussen behandelingen moet zitten en je vaker terug moet komen. De eerste drie behandelingen zal dit ongeveer 6 tot 8 weken zijn. Laserontharing is een persoonlijke behandeling, waarbij u gemiddeld rekening moet houden met 6 tot 10 behandelsessies.

Het gevoel kan het best omschreven worden als elastiekjes die tegen de huid worden geschoten. Het geeft een prikkelend en irritant gevoel, maar echt pijnlijk is het niet. Hoe de behandeling ervaren wordt, hangt af van het gebied dat wordt behandeld.

Ja laserontharing is veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Ons personeel is uitvoerig getraind en weet precies hoe er veilig behandeld moet worden. Wel kunnen er normale huidreacties ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn roodheid, zwelling en warmte. Deze reacties duren echter niet lang en zijn een stuk minder vervelend dan reacties na harsen.

De behandelduur hangt af van het gebied dat behandeld moet worden. Uiteraard duurt het ontharen van benen langer dan het ontharen van een paar oksels. Onze behandelaars kunnen u vrij nauwkeurig aangeven hoe lang uw behandeling zal gaan duren.

Laserbehandelingen van het lichaam worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

De huid kan een aantal uren en soms een aantal dagen een beetje rood gekleurd en gevoelig zijn. Dit zal in de meeste gevallen snel wegtrekken. Uw behandelaar kan u adviseren om het zo comfortabel mogelijk te maken.

De kosten verschillen per gebied dat behandeld dient te worden. In onze prijslijst kunt u opzoeken welk gebied u wilt behandelen en welke prijs per behandeling hier aan hangt.

De lichte haarkleuren zoals grijs, lichtblond en rood kunnen niet behandeld worden. Dit komt doordat er onvoldoende pigment in het haarzakje aanwezig is. Als de haren donkerder zijn dan de huid, zijn ze geschikt om te ontharen met een laser. Voor oksels en de bikinilijn is dit bij veel van de personen het geval. Beenhaar is vaak lichter van kleur en dus moeilijk te behandelen of helemaal niet te behandelen.

Ja, laserontharing is zowel voor mannen- als vrouwen geschikt.

Ja, scheren is geen probleem. Wel raden wij af om te epileren of harsen.